Kunskap och erfarenhet – En viktig egenskap

Fördelar med Reliningkonsult

Så varför ska man anlita en relining konsult och är det värt den extrakostnad som en beställare ser det som?

Där finns många aspekter som man kan diskutera, men fakta är följande:

När ni anlitar en reliningkonsult i ert reliningprojekt så visar ni, att ni som beställare tänker ha kontroll över arbetet som skall utföras. Ert projekt kommer behandlas annorlunda av de företag som kommer att räkna på er upphandling. De mindre seriösa entreprenörerna kommer förmodligen inte att delta i upphandlingen, på det viset så rensar man tidigt bort några aktörer.

Under upphandlingen av relining projektet och offertarbetet så visar man de olika entreprenörerna som erbjuder sina tjänster att man är seriös i sin offertförfrågan. Samtidigt så inser också entreprenörerna att deras offerter kommer att granskas noga av en erfaren reliningkonsult som kommer att ifrågasätta detaljer och eventuella felaktigheter eller orimliga tidsuppskattningar i deras lämnade anbud.

Till följd av att entreprenören vet att det är en reliningkonsult som tar in anbuden så får man ofta in mer rättvisa och marknadsanpassade offerter och priserna är mer pressade.

Om man ser till hela projektkostnaden så sparar reliningkonsulten i regel mycket tid och pengar på flera olika vis för byggherren.

 

 

Fler fördelar med att anlita en reliningkonsult att betänka:

 • En reliningkonsult vet bättre hur han skall tolka entreprenörerna
 • En reliningkonsult ställer rätt krav på entreprenörerna
 • En reliningkonsult tillser att beställaren får rätt garantier
 • En reliningkonsult säkerställer att entreprenören utför sina åtaganden med större säkerhet
 • En reliningkonsult får ofta bättre offerter än lekmän då kraven för entreprenaden är fastställda och där finns få saker som entreprenören behöver ta höjd för.
 • En reliningkonsult skriver bra entreprenadavtal
 • Det blir färre frågeställningar och problem i entreprenaden när mycket är förberett av reliningkonsulten
 • Det blir färre ÄTA arbeten som inte är planerade
 • En reliningkonsult behövs som motpart i förhandlingar inom projektet med entreprenören. En lekman har svårt att nå framgång utan att kunna påvisa direkta fakta eller att kunna hänvisa till praxis eller juridiska paragrafer.
 • En bra reliningkonsult har erfarenhet av upphandlingar inom bygg och kan på så vis diskutera offerterna med de olika entreprenörerna som är inblandade.
 • En reliningkonsult vet om ett ÄTA arbete i entreprenaden är berättigad

Ja , listan kan göras mycket längre än så här. Men detta är några av grundera varför man bör söka en erfaren reliningkonsult vid nästa reliningprojekt.

 

Upphandling & Projektledning av ReliningProjekt

Våra förfrågningsunderlag vid UPPHANDLING är unika.
Våra metoder för att kontrollera och projektleda arbetet är unika.

När ni anlitar oss så kan ni vara säkra på att ni får en säker leverans.